Mijn verhaal

Ik ben zelf jarenlang in het marktonderzoek actief en ben tot de conclusie gekomen dat daar ook mijn hart ligt: niets leukers dan inzichten genereren die organisaties richting geven en succesvol kunnen toepassen.

Na 11 mooie jaren bij GfK ben ik als freelancer aan de slag gegaan en heb ik voor diverse bureaus en organisaties mogen werken. Het kwam wel eens voor dat ik meerdere opdrachten tegelijk kon vervullen. Ik heb vervolgens via mijn netwerk goede vervangers aangedragen en merkte dat ik daarmee in een behoefte voorzag: freelancers die extra opdrachtgevers zochten en opdrachtgevers die hun flexibele schil wilden uitbreiden. Dat is langzaam gegroeid naar een werving en selectieconcept voor freelancers. En om opdrachtgevers nog beter te kunnen helpen bij het optimaal invullen van hun personeelsbestand heb ik daar eind 2019 de plaatsing van vaste medewerkers aan toegevoegd. Ik heb gemerkt dat ook hier behoefte aan was en ik vanuit mijn praktijkkennis goed kon inschatten welke personen bij specifieke rollen passen.

Tijdens werving en selectietrajecten spreek ik met alle kandidaten die ik aanlever. Dat zijn vaak goede gesprekken, die niet alleen gaan over de rol, maar ook over persoonlijke ontwikkeling, de ontwikkelingen binnen het vakgebied en de ontwikkelingen in de markt. Ik voel me vaak gelijk betrokken bij de ontwikkeling van de kandidaten die ik spreek. Dat heeft ertoe geleid dat ik er mijn missie van heb gemaakt iedereen die binnen Marketing Intelligence werkt zo goed mogelijk te helpen op persoonlijk, inhoudelijk en commercieel vlak. Door naast werving en selectie (MI Match) ook coaching (MI Coaching), opleiding (MI Online Academy) en inspiratie (MI Inspiration) te bieden. Dit alles is samengebracht onder MI Network, waar mensen zich – geheel vrijblijvend – bij kunnen aansluiten om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen en korting te krijgen op opleiding en coachingstrajecten.

En het heet niet voor niets MI Network: meerdere mensen leveren al hun bijdrage en ik breng mensen ook onderling met elkaar in contact wanneer daar behoefte aan is. Ook jij kan jouw bijdrage leveren. Bijvoorbeeld door een blog te schrijven, een (online) bijeenkomsten te organiseren of een online training te ontwikkelen. Heb jij daar interesse in? Neem vooral contact op om over de mogelijkheden te sparren. Bel +31 (0)6 36287443 of mail (ewout@mi-network.nl) me zodat we de mogelijkheden kunnen verkennen.

Lees voor nog wat meer achtergrond mijn artikel in de Clou uit april 2020: Mijn artikel in de Clou.

Mijn CV:

2021-heden

Netwerkorganisatie die iedereen binnen Marketing Intelligence helpt zich op persoonlijk, inhoudelijk en commercieel vlak te ontwikkelen (MI Network)

2019-heden

Werving en selectie voor freelance marktonderzoekers en vaste medewerkers binnen marketing insights (MI Match)

2019-heden

Eigen marktonderzoeksbureau voor start-ups / scale-ups (Fact Based)

2018-2021

Freelance marktonderzoeker (EW Insights)

2007-2017

Diverse rollen voor Gfk. Laatste rol: Team lead trend en innovatieonderzoek

Laten we linken
Ring-element-3
Ring-element-2