Ons verhaal

Tot voorkort heette deze rubriek nog “mijn verhaal”, maar inmiddels werk ik met verschillende collega-freelancers en marktonderzoeksbureaus samen waardoor het nu echt ons verhaal is. En daar ben ik erg blij mee. Maar het startte bij mijzelf, dus ook even een korte introductie van wie ik ben. Ik ben Ewout Witte: zelf jarenlang in het marktonderzoek actief en tot de conclusie gekomen dat daar ook mijn hart ligt: niets leukers dan inzichten genereren die organisaties richting geven en succesvol kunnen toepassen.

Na 11 mooie jaren bij GfK ben ik als freelancer aan de slag gegaan en heb ik voor diverse bureaus en organisaties mogen werken. Het kwam wel eens voor dat ik meerdere opdrachten tegelijk kon vervullen. Ik heb vervolgens via mijn netwerk goede vervangers aangedragen en merkte dat ik daarmee in een behoefte voorzag: freelancers die extra opdrachtgevers zochten en opdrachtgevers die hun flexibele schil wilden uitbreiden. En zo is MI Match ontstaan. Eerst alleen voor freelancers, later ook voor vaste krachten, want er is veel vraag naar goede krachten heb ik gemerkt!
Zoveel vraag dat ik inmiddels samenwerk met Barbara Perin die als business partner samen met mij kandidaten benadert en gesprekken voert. Uit die gesprekken komen soms ook wat algemenere hulpvragen waarvoor we samenwerken met een gecertificeerd coach die zich helemaal heeft gespecialiseerd binnen marketing intelligence: Eva van den Heijkant. Zij heeft voor mensen die via ons netwerk bij haar met een coachingsvraag komen een speciaal aanbod zodat zij heel laagdrempelig mensen die een carrière binnen marketing intelligence ambiëren kan helpen.
Naast werving en selectie bieden we inmiddels ook opleidingen aan en nemen we podcasts op met inspirerende mensen uit het vak. En via ons freelance netwerk helpen we jonge organisaties die marktonderzoek willen inzetten op een laagdrempelige manier. Zo willen wij van betekenis zijn voor het hele vakgebied en de mensen én bedrijven die daarbinnen opereren zo goed mogelijk helpen. De belangrijkste opleiding die we bieden (ik werk hierbij samen met Rhea van Leeuwen) is de praktijkopleiding marktonderzoek waarmee we ons primair richten op studenten die recent zijn afgestudeerd en een carrière als marktonderzoeker ambiëren. Vaak zoeken bureaus net een stukje ervaring dat deze doelgroep nog niet heeft. Dat willen we via deze opleiding opvangen.

Inmiddels bestaat ons netwerk uit ruim 90 freelancers en ruim 160 vaste krachten die van onze diensten gebruik maken of hun eigen bijdrage leveren. We helpen ze bij hun groei door kennis te bieden, ze te helpen bij het vinden van nieuwe opdrachten of een nieuwe baan of door ze te coachen. Daarmee halen ze het beste uit zichzelf. Iedereen met een positieve mindset die wil groeien binnen dit vakgebied nodig ik uit om zich in te schrijven en zo het maximale uit zijn of haar carrière te halen. Niet voor niks is ons motto “Samen groeien met plezier”!
Ook jij kan dus jouw bijdrage leveren. Bijvoorbeeld door een blog te schrijven, je als freelancer aan te melden of door een online training te ontwikkelen (die wij vervolgens op ons platform kunnen plaatsen én promoten). Heb jij daar interesse in? Neem vooral contact op om over de mogelijkheden te sparren. Bel +31 (0)6 36287443 of mail (ewout@mi-network.nl) me zodat we de mogelijkheden kunnen verkennen.

Lees voor nog wat meer achtergrond mijn artikel in de Clou uit april 2020: Mijn artikel in de Clou.

Mijlpalen MI Network

April 2022

Nieuwe onderzoeksopdrachten worden via het freelance netwerk verspreid. De werving voor deze nieuwe opdrachten richt zich primair op marktonderzoek voor startups en scale-ups

Februari 2022

Marketing Intelligence Academy start met de Praktijkopleiding Marktonderzoek waarin studenten in 12 weken klaar worden gestoomd voor een rol als marktonderzoeker bij een marktonderzoeksbureau

Mei 2021

Oprichting MI Network waarin alle diensten samenkomen. Lancering via digitale presentatie op het Road to MIE. Eerste e-learning (“behaal meer succes met de verkoop van marktonderzoek”) is beschikbaar.

Januari 2021

Barbara Perin komt MI Match als businesspartner versterken om de toenemende vraag naar goede krachten goed op te vangen

Oktober 2020

Eerste podcast met Joris Huisman (SKIM) online, start van MI Inspiration

Augustus 2020

Eva van den Heijkant sluit als coach, MI Coaching is een feit

Juni 2020

Eerste opdracht voor werving en selectie vast personeel via MI Match

Februari 2020

Het freelance netwerk van MI Match telt nu meer dan 50 freelancers

Begin 2019

Start werving en selectie activiteiten voor flexkrachten via MI Match
Laten we linken
Ring-element-3
Ring-element-2